Organize, Darendeliye hizmet etsin

Darende Haberleri 22.10.2023 - 20:42, Güncelleme: 22.10.2023 - 20:42
 

Organize, Darendeliye hizmet etsin

Darendelinin tarımını, ticaretini yaparken çalışacağı sanayi bölgesi hedeflediklerini söyleyen Belediye Başkanı İsa Özkan, Darende’ye depremden sonra 15-20 bin kişinin yerleştiğini belirtti. Özkan, taşınan kişilerin çalışması için organize sanayinin çok önemli olduğunu söyledi.

AHMET ÇAKIR/DARENDE Darende’de organize sanayi yatırımlarının 6 Şubat depremi nedeniyle etkilendiğini söyleyen Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, Darende’ye göç almadan mevcut halka yönelik bir sanayi bölgesi istediklerini belirtti. Organize sanayi bölgesinde 40 parsel yerlerinin olduğunu belirten Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, “Organize sanayi bölgesini yaklaşık 2012 yılında faaliyete geçirdik. Altyapısı başladı. O günden bugüne 6-7 yatırımcı geldi. İnşaatlar devam ediyor. 6-7 tane de talep oldu. Ama bu sene depremin olması bizim organize sanayi ciddi manada etkiledi. Darende Organize Sanayi bölgemizde 10 taneye yakın yerimiz var. Toplam 40 parsel yerimiz vardı” dedi. 150-200 KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK Gübre fabrikasının makineleri getiremediğini belirten Özkan, “Mermer sanayi var, soğuk hava deposu var. Tekstil yeri devam ediyor. Gübre fabrikası vardı, onun inşaatı bitti, o da makineleri getiremedi, başlamadı. Bizim eski iplik fabrikasının orada bir yerimiz vardı. Hemşerimiz satın aldı orayı. İplik fabrikası dediğimiz yer İstanbul’da Üstün AŞ diye plastik yol asfalt malzeme üretiyordu. O yeni malzemeler aldı geldi. Onu da kısa bir sürede faaliyete geçirecek. Orada 150-200 kişi istihdam edecek kadar bir iş yeri olacak” dedi. “TARIMINI TİCARETİNİ YAPARKEN ÇALIŞSIN” Darende’de yaşayan vatandaşlara yönelik sanayi istediklerini göç almak istemediklerini belirten Başkan Özkan, “Biz çok organize sanayi olsun da buraya işçi gelsin istemiyoruz. İşin doğrusu dışarıdan göç alsın istemiyoruz. Ama buradaki işsiz adamlarımız gençlerimiz hem kendi şehrinde iş bulsun hem işiyle beraber tarımını, ticaretini birlikte götürsün, gurbete işe gitmesini istemiyoruz. Yani bizdeki organize sanayinin düşüncesi bu. Yani çok bir organize sanayi olup binlerce insan çalışıp buraya dışarıdan işçi gelmesini istemiyoruz” ifadelerini kullandı.  İLÇE 15-20 BİN GÖÇ ALDI 6 Şubat depreminden sonra ilçenin çok göç aldığını belirten Özkan, “Tahmini olarak Darende’ye gelen kişi sayısı yılbaşında belli olur. Malatya Darende’ye 15-20 bin kalıcı insan gelmiştir. Malatya’da evin yıkıldı, köye geldi, ev yaptırdı. Yani bu sene nereden baksan binlerce ev yaptıran oldu. Bunların hepsinin işe ihtiyacı olacak. Bu insanlardan istihdam etsek bile bize yeter” şeklinde konuştu.  
Darendelinin tarımını, ticaretini yaparken çalışacağı sanayi bölgesi hedeflediklerini söyleyen Belediye Başkanı İsa Özkan, Darende’ye depremden sonra 15-20 bin kişinin yerleştiğini belirtti. Özkan, taşınan kişilerin çalışması için organize sanayinin çok önemli olduğunu söyledi.

AHMET ÇAKIR/DARENDE

Darende’de organize sanayi yatırımlarının 6 Şubat depremi nedeniyle etkilendiğini söyleyen Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, Darende’ye göç almadan mevcut halka yönelik bir sanayi bölgesi istediklerini belirtti.

Organize sanayi bölgesinde 40 parsel yerlerinin olduğunu belirten Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, “ Organize sanayi bölgesini yaklaşık 2012 yılında faaliyete geçirdik. Altyapısı başladı. O günden bugüne 6-7 yatırımcı geldi. İnşaatlar devam ediyor. 6-7 tane de talep oldu. Ama bu sene depremin olması bizim organize sanayi ciddi manada etkiledi. Darende Organize Sanayi bölgemizde 10 taneye yakın yerimiz var. Toplam 40 parsel yerimiz vardı” dedi.

150-200 KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK

Gübre fabrikasının makineleri getiremediğini belirten Özkan, “Mermer sanayi var, soğuk hava deposu var. Tekstil yeri devam ediyor. Gübre fabrikası vardı, onun inşaatı bitti, o da makineleri getiremedi, başlamadı. Bizim eski iplik fabrikasının orada bir yerimiz vardı. Hemşerimiz satın aldı orayı. İplik fabrikası dediğimiz yer İstanbul’da Üstün AŞ diye plastik yol asfalt malzeme üretiyordu. O yeni malzemeler aldı geldi. Onu da kısa bir sürede faaliyete geçirecek. Orada 150-200 kişi istihdam edecek kadar bir iş yeri olacak” dedi.

“TARIMINI TİCARETİNİ YAPARKEN ÇALIŞSIN”

Darende’de yaşayan vatandaşlara yönelik sanayi istediklerini göç almak istemediklerini belirten Başkan Özkan, “Biz çok organize sanayi olsun da buraya işçi gelsin istemiyoruz. İşin doğrusu dışarıdan göç alsın istemiyoruz. Ama buradaki işsiz adamlarımız gençlerimiz hem kendi şehrinde iş bulsun hem işiyle beraber tarımını, ticaretini birlikte götürsün, gurbete işe gitmesini istemiyoruz. Yani bizdeki organize sanayinin düşüncesi bu. Yani çok bir organize sanayi olup binlerce insan çalışıp buraya dışarıdan işçi gelmesini istemiyoruz” ifadelerini kullandı. 

İLÇE 15-20 BİN GÖÇ ALDI

6 Şubat depreminden sonra ilçenin çok göç aldığını belirten Özkan, “Tahmini olarak Darende’ye gelen kişi sayısı yılbaşında belli olur. Malatya Darende’ye 15-20 bin kalıcı insan gelmiştir. Malatya’da evin yıkıldı, köye geldi, ev yaptırdı. Yani bu sene nereden baksan binlerce ev yaptıran oldu. Bunların hepsinin işe ihtiyacı olacak. Bu insanlardan istihdam etsek bile bize yeter” şeklinde konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve darendepostasi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.