Ahmet ÇAKIR
Köşe Yazarı
Ahmet ÇAKIR
 

Bu Ağılbaşı ne olacak?

Bir köy var uzakta. O kadar uzak olmalı ki hizmet uğramamış. Burası Darende’ye bağlı en uzak mahalle olan ve 2014 yılından önce belde belediyesi olan Ağılbaşı. Belediyelikken okulu, sağlık ocağı olan bölge mahalle iken hiçbir kamu hizmetinin uğramadığı yer haline gelmiş. Bölgede en son yollar 2014 yılında yapılmış ondan sonra mahalle içine ve gurup yollarına asfalt yapılmamış. Altyapı olarak kanalizasyon var onun da logar kapakları konulmamış kanallar çamurla dolmuş durumda. 2014’ten önce sağlık ocağında doktoru sağlık memuru olan mahallede personel olmadığı için sağlık ocağı kapatılmış. En basit tansiyon ölçmek için bile 20 kilometre uzaktaki Esenbey’e gitmek zorundalar. 2014’ten önce 400-500 öğrencisi olan mahallenin okulu kapatılmış ve öğrenciler Esenbey’e taşımalı olarak gidiyor. Bölgenin sulama suyu elektrikle yapılaması gerektiği için elektrik faturaların yüksekliği nedeniyle araziler terk edilmiş. İçme suyu da Tohma’dan bin 600 metre yükseğe alındığı için sızıntıların olması nedeniyle su yetersiz ve yetmiyor.   Mahallede 6 Şubat depreminde 70-80 ev yıkıldı. 110 kişiye hak sahipliği çıktı. 58 evin yapımına başlandı, diğerleri daha 25 tanesi kaba inşaatı bitti. Diğerlerin temelini bitirdiler. Teslimat konusunda bir bilgi verilmiyor. Çok tuhaf değil mi? 2 bin nüfustan fazla nüfusu olan bir belde belediyesinden unutulan ve hizmet alamayan mahalle haline gelmesi. Resmi kayıtlara göre 396 nüfusu olan mahalle, bu yerel seçim sonrası bölge büyükşehir ve ilçe belediyesinden hizmet alır mı bilmem ama bildiğim bir şey var bir köy var orada sanki. Belde belediyelerin köylerden kötü bu durumunu görünce Malatya’nın büyükşehir olduğuna üzülmemek elde değil.    
Ekleme Tarihi: 24 Şubat 2024 - Cumartesi
Ahmet ÇAKIR

Bu Ağılbaşı ne olacak?

Bir köy var uzakta. O kadar uzak olmalı ki hizmet uğramamış. Burası Darende’ye bağlı en uzak mahalle olan ve 2014 yılından önce belde belediyesi olan Ağılbaşı.

Belediyelikken okulu, sağlık ocağı olan bölge mahalle iken hiçbir kamu hizmetinin uğramadığı yer haline gelmiş.

Bölgede en son yollar 2014 yılında yapılmış ondan sonra mahalle içine ve gurup yollarına asfalt yapılmamış. Altyapı olarak kanalizasyon var onun da logar kapakları konulmamış kanallar çamurla dolmuş durumda.

2014’ten önce sağlık ocağında doktoru sağlık memuru olan mahallede personel olmadığı için sağlık ocağı kapatılmış. En basit tansiyon ölçmek için bile 20 kilometre uzaktaki Esenbey’e gitmek zorundalar.

2014’ten önce 400-500 öğrencisi olan mahallenin okulu kapatılmış ve öğrenciler Esenbey’e taşımalı olarak gidiyor.

Bölgenin sulama suyu elektrikle yapılaması gerektiği için elektrik faturaların yüksekliği nedeniyle araziler terk edilmiş. İçme suyu da Tohma’dan bin 600 metre yükseğe alındığı için sızıntıların olması nedeniyle su yetersiz ve yetmiyor.  

Mahallede 6 Şubat depreminde 70-80 ev yıkıldı. 110 kişiye hak sahipliği çıktı. 58 evin yapımına başlandı, diğerleri daha 25 tanesi kaba inşaatı bitti. Diğerlerin temelini bitirdiler. Teslimat konusunda bir bilgi verilmiyor.

Çok tuhaf değil mi? 2 bin nüfustan fazla nüfusu olan bir belde belediyesinden unutulan ve hizmet alamayan mahalle haline gelmesi. Resmi kayıtlara göre 396 nüfusu olan mahalle, bu yerel seçim sonrası bölge büyükşehir ve ilçe belediyesinden hizmet alır mı bilmem ama bildiğim bir şey var bir köy var orada sanki. Belde belediyelerin köylerden kötü bu durumunu görünce Malatya’nın büyükşehir olduğuna üzülmemek elde değil.

 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve darendepostasi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.