Darende’de Herkes Gazeteci Oldu!

Darende’de herkes gazeteci oldu; memuru, esnafı kısacası fotoğraf makinasını eline alan “GAZETECİ” oldu. Size bir örnek vereyim; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Darende’de güreş sahasında yapıldı. Bir saha dolusu gazeteci protokolün-halkın fotoğrafını, kamera kaydını sürekli çekti. O fotoğraflar çekimler nereye gitti bilinmez! Ne hikmetse kutlamayla ilgili tek bir haber bile çıkmadı. Oysa saha doluydu gazeteciyle. Demek ki neymiş fotoğraf makinesinde keramet yokmuş! Ortalıkta fotoğraf çekmekle bu iş olmuyormuş! Biraz da siz oyalanın!

Yıllardır Darende’nin tanıtımında, iyi gününde, kötü gününde; haberden haber koşan arkadaşlarımız GAZETECİLİK oynayanlar nedeniyle yok sayılıyor. Evcilik sahasını bunlara kim veriyor; elbette biliyoruz ama diyoruz ki: Keser döner, sap döner, gün gelir hesap döner. Bekleyip göreceğiz ama her şeyden önce saygılı olmalıyız. Sizlerin bizim emeklerimize saygısı olmazsa bizim de saygısızlığı yapana saygımız olmaz. Küçücük bir ilçede yaşıyoruz, bunun farkında olmalıyız.

SANDIKKAYA NEDEN UNUTULDU?

6 Şubat depremi, nice canları sevdiklerinden koparırken ciddi maddi kayıplar da yaşandı. Deprem ilçemizde de birçok olumsuzluğu beraberinde getirdi. Birçok mahallemizde binalar ve evler yıkıldı. Birçok mahallemizde deprem konutları bitmek üzere. Darende ilçe merkezinde tam bir belirsizlik devam ediyor. Yapılan TOKİ konutları depremzedeleri için yapıldığı söylendi; sonradan “Çekilişi yapılan 4. etap TOKİ” denildi. Burası 4 etap TOKİ ise deprem konutlarının temeli ne zaman atılacak? Bir belirsizlik var!

Sandıkkaya Mahallesi’nde vatandaşlar ağır hasarlı evlerinde çıkarıldı; kapılar, pencereler, çatılar söküldü. Yaklaşık 15 ay oldu deprem yaşanalı. Enkazlar olduğu gibi duruyor. Sandıkkaya sakinlerinin umudu; Kaf Dağının arkasında. Ne arayan var ne soran utanmasalar “Depremi biz mi yaptık? Bize ne” diyecekler.

NEDEN İLÇE DIŞINDA ALIŞVERİŞ YAPIYORUZ?

Değerli hemşerilerim mesleğimizden dolayı ilçe dışına çok fazla çıkıyoruz ve gittiğimiz yerlerde gezilerimiz de oluyor. Malatya’ya gidiyoruz; AVM’de birçok Darendeli ve Darende’de görev yapan memurla karşılaşıyoruz. Elbistan ve Gürün’e alışverişe gidenler var! Herkes istediği yerde alışverişini yapabilir ama önce Darende penceresinden bakmalıyız. Bu alışverişleri neden Darende’de yapmıyoruz? Bizim esnaflarımız yeterli ve kaliteli ürün getirmiyor mu? Ürünlerin fiyatı mı pahalı? Bu sorunun cevabı net aslında. Hafta sonu Elbistan Sebze Halinde bir Darendeli ile karşılaştım; sebzesini dahi Elbistan’da alıyor. Nedenini sordum cevap veremedi! Biz esnafımızı neden desteklemiyoruz? Bu yazımı esnaflarımız ve vatandaşlarımız çok iyi düşünmeli.