4. Etap, depremzedelere verilemez mi?
4. Etap, depremzedelere verilemez mi?
14 Kasım’da teslim edileceği söylenen TOKİ’lerde depremzedelerin hak sahibi olmadığı ortaya çıktı.
14 Kasım’da teslim edileceği söylenen TOKİ’lerde depremzedelerin hak sahibi olmadığı ortaya çıktı.
Bir buçuk yıl sonra Darende’de 108 depremzede sonunda çekilişlerle evine kavuştu.
Hacıderviş Mahallesi’nde önce depremzedeler için yapıldığı ve 14 Kasım’da teslim edileceği söylenen TOKİ’lerde depremzedelerin hak sahibi olmadığı ortaya çıktı. Muhtemelen bitmeye yakın olan 4. Etap TOKİ 2022’de kurası çekilen sosyal konut hakçılarına verilecek.
Evet sosyal konut hak sahiplerine verilsin ancak TOKİ tarafından evsiz kalan depremzedelere öncelik verilemez mi? 6 Şubat’ta Dünyanın en büyük felaketini yaşadık. Öldük, evimiz yıkıldı ve dışarıda kaldık.
Önümüz kış, insanlar 3. kışını yine mi evinde geçiremeyecek yine mi konteynerde kalacak? Evet, ilk etapta insanlar dışarıda kalmadı konteynerlere yerleştirildi. Devletimiz sağ olsun! Konteyner misafirliği biraz uzamadı mı sizce?
Hasan Gazi Türbesi bölgesinde geçtiğimiz aylarda başlayan ve daha patlatma aşamasında olan TOKİ konutları bir yıl mı iki yıl sonra mı teslim edilir bilinmez. Bildiğimiz bir şey insanlar halen perişan ve belirsizlik içinde. Ev kiraları en basit eski evler Darende’de 10 bin. Normal bir bina dairesi 15 bin. Darende’de nasıl iş sahası var ki insanlar 10-15 bini verebilsin?
İnsanların gidecek yerleri yok. En yakın Akçadağ’a gitse aynı. Malatya merkezde durum farklı mı? Tabiki değil Malatya’da her yer birbirinden beter durumda. Devletimiz de sağ olsun Malatya’da işi yavaştan alıyor sanki! Halen ilimizde 120 bin kişi konteynerlerde yaşadığına göre.
Diğer kura ne zaman çekilir, kaç kişiye ev çıkar; bilmiyoruz. Ama bir şeyler hızlanmalı sanki! Siz ne dersiniz işler biraz yavaş işlemiyor mu?
EVLER HAK SAHİPLERİNE Mİ SATILACAK?
Bir de şu Ağılbaşı’nda depremzede sayısı kadar yapılan köy evleri meselesi var. 87 tane hakçı, tam evlerine kavuşacaklarını düşünürken devlet “60 yıl önce babalarınıza-dedelerinize ev verdik, size vermiyoruz” diyor. Ve bitmiş evleri vermiyor. Köy nüfusu genelde yaşlılardan oluşuyor. İnsanlar bir buçuk yıldır bu evleri konteynerlerde bekliyor ve işin ilginç yanı bazı evlerin kurası bile çekilmiş. Bölgede yapılan yanlışlık devletin 60 yıl sonra aklına geliyor. Ve şimdi insanlar bitmiş evlerde hak sahibi değil hatta hiç değil. AFAD, ihale usulüyle satılacağını açıklamış. 87 ev ihale usulüyle bu depremzedelere mi satılacak yoksa parasını verene mi satılacak? Köylü evleri almak istiyor ancak yine karşılarına 60 yıl önceki ataları engel olur mu diye düşünmeden edemiyor. Bu köylülere evlerine kavuşması için başka bir yol bulunamaz mı acaba?
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.