Yeniköy doğal göleti sizleri bekliyor!

AHMET ÇAKIR/DARENDE

Darende’nin Yeniköy Mahallesi, açık kanalizasyon göletiyle yaşıyor. Mahallenin kanalizasyon suları ve mahalleye ait foseptik çukurundan taşan lağım sularının oluşturduğu atıklar doğa harikası bir yapay göl oluşturdu. Yıllardır mahallenin altyapısının yapılması için tüm kapıları çalan Yeniköylülerin sesini kimse duymadı ve duymuyor. İl, ilçe ve Yeniköy’de yaşanan yönetim değişikliği ile vatandaşlar biraz olsun umutlansalar da sonuç hiçbir zaman değişmedi.

ÇEVRE DÜZENLEMESİ İSTERKEN, ŞOK OLUYORLAR

Darende-Elbistan arasında yol üzerinde atıkların oluşturduğu göletin yanından geçen vatandaşlar, birikintinin doğal göl olduğunu düşünüyor. Yolcular; gölün çevresinin düzenleyerek turizme kazandırılmasını, göl çevresinin ağaçlandırılmasını, vatandaşların oturması için pergoleler yapılmasını isterken o birikintinin doğal göl olmadığını lağım suları olduğunu öğreniyorlar ve şok oluyorlar.

KARARI SİZ VERİN!

Sorumlulara çağrıda bulunan yolcular, “Yoldan geçerken mesire ve piknik alanı olduğunu düşündüğümüz göl, meğerse lağım sularıymış. Etrafında lağım suyu olduğunu gösteren bir uyarıcı yazı ya da bariyer yok. Eğer buradan birileri bizi uyarmasa belki de elimizi ayağımızı yıkayacaktık. Bu çağda böyle bir şey olur mu? Bu insanlar lağım suyuyla niye yaşıyor? Bölgede hastalıkların olmaması imkansız. Böyle rezalet olmaz! Burada meydana gelen bir hastalık, bu bölge ile sınırlı kalmaz. Bu olay tüm Darende çevresini ilgilendiriyor. Biz vatandaş olarak üzerimize düşen görevi yaparak, en iyisi sorumluları buraya davet edelim. İsterlerse ekiplerine ‘altyapı yapılsın’ der toplumda yeni bir hastalığın yayılmasını önlerler isterlerse de ‘Burası böyle iyi’ der piknik yaparlar. Karar kendilerinin” diyerek tepki gösterdiler.