Su akıyor Günpınarlılar bakıyor!

AHMET ÇAKIR/DARENDE

Darende’nin Günpınar mahallesinde içme suyu sıkıntısı her geçen gün artarak devam ediyor. Oğlan Kız Pınarı ve Bacalı kaynaklarından içme suyu alan Günpınar’da MASKİ, iki yıl önce evlere su vermek için çalışma başlattı. Ancak nedendir bilinmez çalışmalar birden durduruldu ve iki yıldır tek bir çivi bile çakılmadan bekliyor. En ilginci Yokuş’ta teslim edilen deprem konutlarında da su yok. Bölge halkı, MASKİ’den yarım işini tamamlamasını istiyor.

İKİ KAYNAKTAN SU ALIYOR

Çalışmaların devam etmesini isteyen mahalle sakinlerinden ve Çevre ve Kültür Varlıkları Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) Malatya Temsilcisi Bekir Sözen, “Günpınar’da Oğlan Kız Pınarı ve Bacalı kaynağından su alıyoruz. MASKİ’nin iki yıl önce başlattığı çalışmaların devam ettirmesini istiyoruz. Gereken müracaatlar ve incelemeler yapılıp çalışmalar başladı. Ama nedense bitirilmedi ve öylece iki yıldır bekliyor. MASKİ’den rica ediyoruz; başladığı işi bitirsin. Su bolluğunda Günpınarlıların birçoğu hazır su veya da arıtma su içiyor. Su içinde susuz yaşayan Günpınarlıların sorunun çözülmesini istiyoruz. Toplam 100 metre boru takılacak” ifadelerini kullandı.

“MUSLUKTAN SU İÇMEK İSTİYORUZ”

Başvuru yaptıklarını vurgulayan Sözen, “İlçe dışından mahallesindeki evine gelen iş insanları ve gurbetçiler evlerinde içme suyu olmadığı için tekrar gittiklerini biliyoruz. Geldiğimiz nokta bu. MASKİ evlerimize su getiremiyor, yıllardır bu sorunu yaşıyoruz. Günpınarlılar olarak suyun içinde susuzluk çekiyoruz. Çok sayıda dilekçe verdik, başvuru yapılacak tüm yerlerle görüştük. Ama sonuç halen değişmedi. Biz sadece artık musluktan su içmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Öte yandan Günpınar Yokuş mezrasında teslim edilen 34 deprem konutlarına vatandaşlar taşınmaya başladı ama içme suyu yok. Başvuru yapılmasına rağmen çözüm üretilmediği öğrenildi.