Öğrenci, Cüzdanına Kavuştu

AHMET ÇAKIR/DARENDE

Sanayi bölgesinde bulunan cüzdan, sahibine ulaştırıldı. Malatya'da Sanayi Sitesi'nde yerde bir cüzdan bulan Asım Solmazgül ve Mustafa Necati Gürdal, cüzdanda para ve kartların olduğunu görünce sahibini bulmaya çalıştılar. Cüzdanda bulunan kimlik kartı ve etraftaki esnafların yardımıyla kaybedenin Darendeli olduğunu öğrenerek cüzdan sahibi Ömer Büyüktepe’ye ulaştılar. Ve cüzdanı üniversite öğrencisi olan Ömer Büyüktepe’ye teslim ettiler. Cüzdan teslim ederken 3 kişi hatıra fotoğrafı çekmeye de ihmal etmedi.

“VATANDAŞLIK GÖREVİMİZİ YAPTIK”

Vatandaşlık görevlerini yaptıkları için huzurlu olduğunu belirten Asım Solmazgül, “Yolda yürürken cüzdanı bulduk. İçinde para olduğunu görünce kimlik kartlarına baktık. Büyüktepe soyadının Darende’de olduğunu öğrendik. Darende’den gazeteci Ahmet Çakır’ı aradık. O da sağ olsun ailesine ulaşmış ve Mustafa Güldal’ın telefon numarasını vermiş. Kardeşimiz bizi aradı. Biz de kardeşimize burada cüzdanını verdik. 2004 doğumlu Ömer kardeşimiz kendisinin üniversite öğrencisi olduğunu ve babasına yardım için sanayide olduğunu söyledi. Bizler vatandaşlık görevimizi yaptık” şeklinde konuştu.

“ALIN TERİNİN PARASIYMIŞ”

Cüdanı buldukları şekliyle teslim ettiklerini vurgulayan Mustafa Güldal, “Ömer kardeşimiz alın terinin peşinde koşarken bu parayı kaybetmiş. Yani alın terinin parasıymış. Arkadaşımıza teslim etmenin mutluluğu içindeyiz. Biz de üzerimize düşen görevi yerine getirdik. Kendisine okul hayatında başarılar diliyorum. İnşallah bir daha başına bu gelmez” ifadelerini kullandı.

CÜZDANININ BULUNMASI MUTLU ETTİ

Cüzdanını aldığı için mutlu olan Darendeli Ömer Büyüktepe, “Ben Malatya’da üniversite öğrencisiyim. Cüzdanımın içinde harçlığım vardı. Cüzdanımı babama yardım için sanayiye gittiğimde kaybettiğim için çok üzülmüştüm. Ben Darendeliyim. Bulan abilerim Darende’de aileme ulaşmış. Ailem beni aradı ve Mustafa abinin numarasını verdiler. Ben Mustafa abiyi aradım. Sağ olsunlar bulan abilerim birlikte gelerek cüzdanımı verdiler. Kaybetmek çok kötü bir şey. Cüzdanımın bulunmasından çok mutluyum. Okul harçlığımı yaz aylarında çalışarak kazanıyorum. Hala bu dünyada iyi insanlar varmış. Cüzdanımı bulup bana teslim eden Asım Solmazgül ve Mustafa Necati Gürdal'a teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.