Muhtarlara hizmet içi eğitim

AHMET ÇAKIR/DARENDE

Darende’de muhtarlara, hizmet içi eğitimi verildi. Muhtarların kamu hizmetlerini etkin, verimli ve sürdürülebilir bir şekilde sunabilmeleri, sorunları en kısa sürede yetkili makamlara ileterek koordinasyon içerisinde olabilmeleri amacıyla; Darende Kaymakamlığı tarafından muhtarlara hizmet içi eğitimi verildi.

VERİLEN EĞİTİMLER

Organizasyonu İlçe Yazı İşleri Müdür Vekili Hulusi Balaban ve İlçe Nüfus Müdür V. Hasan Doğan tarafından yapılan eğitimde; “Devlet Hiyerarşinin Tanıtılması, Merkezi Yönetim, İl ve İlçe Yönetimi ile Mahalli İdare Yönetimi”, “Muhtarlık Müessesi ve Organları “, “Muhtarların Görev Yetki ve Sorumlulukları”, “Muhtar Bilgi Sistemi (MUBİS), Muhtarların Adres Kayıt Sistemi ve Nüfus İşlemleri ile ilgili görev, yetki ve sorumlulukları" konuları anlatıldı.

Karşılaştıkları sorun ve isteklere yönelik yapılan toplantıda muhtarlar çözüm önerileri için yetkililere taleplerini soru-cevap ve notlar eşliğinde iletti. Muhtarlara, kurum amirleri tarafından bilgilerinin verilmesinden sonra toplantı sona erdi.