Kaçak silah imalathanesi bulundu

Yenice Mahallesi’nde bir kişinin kaçak silah imal ettiği bilgisi üzerine yapılan ev ve işyeri aramasında çok sayıda silah ve silah yapımında kullanılan malzeme ele geçirildi.

Malatya İl Jandarma Komutanlığı ve Darende İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, 3 Ekim 2024 tarihinde ortaklaşa Kaçak Silah İmal ve Ticareti Operasyonu gerçekleştirdi.

Yürütülen planlı istihbarat faaliyeti sonucunda Darende ilçesi Yenice Mahallesi'nde bir kişinin “Silah İmal ve Ticareti” yaptığına dair bilgi doğrultusunda, aynı gün gerçekleştirilen ev ve işyeri aramalarında, çok sayıda ruhsatsız tabanca ve tüfek ile birlikte silah yapımında kullanılan çeşitli malzemeler ele geçirildi.

ELE GEÇİRİLEN MALZEMELER

Aramalarda olay yerinde ele geçirilenler şu şekilde: “4 ruhsatsız tabanca, 1132 tabanca fişeği, 9 av tüfeği. Tabanca ve tüfek yapımında kullanılan birçok malzeme (tabanca şarjörleri, kabzalar, namlular, tetik tertibatları, yaylar ve çeşitli mekanizma parçaları), üretimde kullanılan torna, freze, taşlama ve kaynak makineleri gibi ekipmanlar. Sodyum nitrat ve potasyum nitrat gibi kimyasal maddeler.”

Olayla ilgili olarak şüpheli kişi gözaltına alınırken olayla ilgili soruşturma devam ediyor.