Tehlike Geliyorum Diyor!

AHMET ÇAKIR/DARENDE

Darende’de eski Cumhuriyet ilkokulu istinat duvarı, tehlike saçıyor. 6 Şubat depreminde çöken duvar, bölgede bulunan esnafın ve servis sürücülerinin korkulu rüyası oldu.

Darende Belediyesi’ne tahsis edilen ve kültür varlığı olarak tescil edilen kent müzesi olarak korunması gereken eski Cumhuriyet İlkokulu binasının bahçe istinat duvarı 6 Şubat 2023 depreminde büyük hasar alarak çöktü. Çökmeden sonra eski okul binasının taş duvarlarda gözle görülür şekilde eğim oluştu. 16 Ekim Çarşamba günü meydana gelen deprem ilçede şiddetli şekilde hissedilirken istinat duvarının çökmesi ihtimali nedeniyle esnaf tedirgin oldu.

CAN KAYBI YAŞANMASIN!

Aylardır önlem alınmayan duvar için vatandaş, duyarlı davranmasını isteyerek “İlçemizde sürekli deprem oluyor. Deprem olduğunda duvar yıkılacak diye kaçıyoruz. 20 ay geçti herhangi bir önlem alınmadı. Kimse ilgilenmiyor. Taş duvarın yıkılması durumunda birçok esnaf, olumsuz etkilenecek. Ayrıca bölgenin okul yolu olmasından dolayı can kayıpları da yaşanabilir. Bu duvar dayanmaz herhangi bir sarsıntıda yıkılır. Can kaybı olmadan, yetkililer bir an önce önlem alsın” ifadelerini kullandılar.