Akbalaban, eski Darende’yi yaşatıyor

AHMET ÇAKIR/DARENDE

Ankara’da ikamet eden Nermin Akbalaban Yılmaz, eğitimci kızıyla birlikte darendepostasi.com’u ziyaret ederek, “Balaban Yemekleri” kitabını hediye etti. Akbalaban Yılmaz, “Balaban yöremize ait unutulmuş veya unutulmaya yüz tutmuş yemek tariflerini değerli hemşerilerim ve yeni nesillerle buluşturdum” dedi.

“MEMLEKET HAVASI İLE GÜNE BAŞLIYORUM”

Darende gazetesinde uzun yıllar köşe yazarlığı yapan ve eğitimci kızlarının desteğiyle “Balaban Yemekleri” adlı bir kitap çıkaran Nermin Akbalaban Yılmaz, “Ankara’da güne darendepostasi.com ile başlıyorum. Önce Darende haberlerini okuyorum. Yani memleket havası ile güne başlıyorum. Deprem öncesi her yaz Balaban’a geliyorduk. Evim depremde yıkıldığı için deprem sonrasında ilçemde, uzak kaldık. Ama yine dayanamadım ve memleketimi görmeye geldim. Memleketimi çok seviyorum. Bugün size imzalı kitabımı takdim etmek istedim. Umarım yemekleri tariflerle yaparsınız ve kültürümüzün yaşamasına vesile olursunuz” ifadelerini kullandı.

BALABAN KÜLTÜRÜNE GÖRE YAŞAM

Balaban’da gibi yaşadığını söyleyen Akbalaban Yılmaz, “Ben Ankara’da yaşıyorum ancak Balaban kültürüne göre yaşamaya çalışıyorum. Komşularıma, eşime, dostuma kültürümüzü anlatmaya çalışıyorum. Her platformda Darende’yi ve kültürünü tanıtıyorum, yazıyorum. Yıllardır derlediğim mesleki birikimlerimle en ideal ölçülere ulaşarak tariflediğim Balaban yöremize ait unutulmuş veya unutulmaya yüz tutmuş yemek tariflerini değerli hemşerilerim ve yeni nesillerle buluşturdum. Çok da ilgi gördü. Öncelikle Balaban yemekleri tarifi kitabımın çıkmasında bana destek olan tüm dostlara teşekkür ediyorum. Ben okumayı çok istedim ama olmadı. Kızlarım öğretmen. Onlar beni hep destekledi” şeklinde konuştu.

“ULAŞABİLİYORSAK NE MUTLU BİZE”

Darendepostasi.com imtiyaz sahibi Ahmet Çakır, Akbalaban Yılmaz’ın ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, “Kitabınızı takdim ettiğiniz için öncelikle çok teşekkür ediyorum. Biz yıllarca Darende gazetesinde aslında birlikte çalıştık. Aynı gazetede Nermin abla köşe yazıları yazdı ben ilçe temsilciliğini yaptım. Nermin ablamızın güne bizim gazeteyle başladığını söylemesi bizleri çok mutlu etti. İlçe içerisinde yaşayan veya ilçe dışında yaşayan hemşerilerimize ulaşabiliyorsak ne mutlu bize. 2005 yılında başladığım gazetecilikte hemşerilerimin sesi olmaya çalıştım. Darende’nin daha mutlu yaşanılabilir ilçe olması için mücadele ettim. Darende’nin modern ve sorunsuz bir ilçe olması hepimizin dileği. Nermin abla her platformda Darende’yi tanıtmak için çok çalışıyor. Kendisine çok teşekkür ediyoruz” dedi.