Günpınar’da Ali Uyanık dönemi

AHMET ÇAKIR/DARENDE

Günpınar Yardım Kalkındırma Eğitim ve Kültür Vakfının 2024 Seçimli Genel Kurulu yapıldı. Genel kurulda başkanlığı Ali Uyanık, seçildi. Günpınar Sosyal Tesisleri’nde yapılan genel kurul, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.  

Yeni başkan Ali Uyanık, “Sosyal etkinliklere ağırlık verip üye sayımızı artırmaya çalışacağız. Kamu kurumlarla daha çok diyalog içinde olarak; yeni projeler üzerinde çalışacağız” dedi.

“YANLIŞI ELEŞTİRELİM; DOĞRUYA SAHİP ÇIKALIM”

4. senedir başkanlığı yürüten ve başkanlığa tekrar aday olmayan Derviş Güneş, “Dört yıl başkanlığım süresince beni yalnız bırakmayan yönetim kurulu üyelerime ve çalışmalarımızda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Samimi ve kendimizden emin bir şekilde 4 yıl önce almış olduğum Günpınar Vakfı yönetimini layığı ile yaptığımıza inanıyorum. Bu görev sürecinde yönetim kurulunda her türlü fedakarlığı yapan arkadaşlarıma, her zaman bizlere destek olan hayır severlerimize sizlerin huzurunda çok teşekkür ediyorum. Gönül isterdi ki bu güzel memleketimize daha fazlasını yapalım. Görevimin son gününde sizlerden bir ricam var. Yanlışı eleştirelim; doğruya sahip çıkalım çünkü bu coğrafya kültürü, doğası ve insanları ile çok kıymetlidir” şeklinde konuştu.

DESTEK İÇİN TEŞEKKÜR

Destekleyen herkese teşekkür ederek konuşmasına başlayan Ali Uyanık, “Günpınar Yardım Kalkındırma Eğitim ve Kültür Vakfımızın Genel Kurulunu büyük heyecanla yaptık. Bu genel kurulda bizleri yalnız bırakmayan; divan başkanımız sayın İbrahim Kekeç, vakfımızın üyelerine ve çok kıymeti gelen-gelemeyen yüreği bizimle olan, tüm hemşerilerimize bu ulvi görevi bizlere layık gören üyelerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

KERMESLER VE KONSERLER DÜZENLENECEK

Vakfa kalıcı gelir gelmesi için çalışmalar yapacaklarını belirten Uyanık, “Birik ve beraberlik içinde kurulmuş olan vakfın kurucularına ve bugüne kadar gelmesine vesile olanlara teşekkür ediyorum. Bizler bu bayrağı bir adım daha ileri taşımak için bu nöbeti devir aldık. Allah birlik ve beraberliğimizi daim etsin. Bundan sonra vakfımıza daha stabil gelir kaynaklarının oluşturulması için çalışmalar içinde olacağız. Kermes, güveyi bekçisi kebabı, toplantılar ve konserler düzenleyerek sosyal etkinliklere ağırlık verip üye sayımızı artırmaya çalışacağız. Kamu kurumlarla daha çok diyalog içinde olarak; yeni projeler üzerinde çalışacağız” dedi.

YENİ YÖNETİM KURULU

Günpınar Vakfı Başkanlığına Ali Uyanık seçilirken, yönetim kurulunda Aysel Atilla, Osman Günpınar, Ömer Osman Canpolat ve Aysel Tuna isimleri yer alıyor.

4. seneden beri başkanlığı yürüten ve başkanlığa tekrar aday olmayan Derviş Güneş’in yaptığı çalışmalar; sosyal sorumluluk projeleri, ağaçlandırma çalışmaları, öğrenci bursları, sokak hayvanları projeleri, yardım kampanyaları, şenlikler, Günpınar’a Kütüphane.

Divan başkanlığını Prof. Dr. Yalçın Kekeç’in yaptığı kongreye ÇEKÜL Malatya Temsilcisi Bekir Sözen, Günpınar mahalle muhtarı Yunus Evrensel, Ankara Darendeliler Derneği eski başkanı Şevket Soylu ve çok sayıda davetli katıldı