Günpınar’ı duyan var mı?

AHMET ÇAKIR/DARENDE

Darende Günpınar Şelalesi üzerinden Elbistan’a bağlanan yolun vatandaşlara verdiği işkence bitmek bilmiyor. Ağır tonajlı araçların özellikle de tırların yoğun olarak kullandığı yol, hafta sonları kullanılmaz hale geliyor. Yıllardır çözüm üretilmeyen yol için Günpınar varyantını, devre dışı bırakacak proje hazırlandı. Karayolları Mersin 5. Bölge Müdürlüğü’nün projeyi programına alması bekleniyor.

GÜNPINAR’IN HALİ İÇLER ACISI

Bir an önce tedbir alınmasını isteyen Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) Malatya Temsilcisi Bekir Sözen, “Ağır tonajlı araçlar bu yolu kullanmamalı. Görüyorsunuz sorunu; Günpınar yolu bu trafiği kaldırmıyor. Bir çözüm bulunsun! Karayolları Mersin Bölge Müdürlüğü sesimize kulak versin ve olası kaza ve can kayıpları yaşanmadan tedbir alınsın. Günpınar’ın hali içler acısı” şeklinde konuştu.

YETKİLİLER DAHA DUYARLI OLSUN

Kendi evlerine gitmekte zorlanan Günpınarlılar, “Hafta sonları binlerce turist geliyor. Bir de ağır tonajlı araçlar bu yolu kullanınca trafik allak bullak oluyor. Dakikalarca beklemek zorunda kalıyoruz. Yetkililerin bu konuda daha duyarlı olmasını istiyoruz. Yol çok dar sağı-solu ağaç ya da su diğer araçlar kaçmaya çalışınca çok büyük tehlike içine giriliyor. Her an bir kaza olabilir diye bekliyoruz” dediler.

YETKİLİLER BİR ŞEY YAPACAK MI?

Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKM)’nin Darende Günpınar’la ilgili aldığı hafta sonları kamyon, TIR ve ağır tonajlı araçların geçişinin yasak olması kararına rağmen; yıllardır bu karara uyulmuyor. Darende-Darıca-Elbistan yolu anayol olmasına rağmen Günpınar yolunun yakın olması nedeniyle araçlar, yasak olmasına rağmen bu yolu kullanıyor.

Günpınarlıların merak ettiği ise Darende’de yetkili kişilerin bu konuyla ilgili bir çalışma yapıp yapmayacağı?