Depremzelere, müjde validen geldi!

AHMET ÇAKIR/DARENDE

Darendeli depremzedelerin çok uzun zamandır beklediği deprem konutlarıyla ilgili güzel açıklama Malatya Valisi Serdar Yavuz’dan geldi. Darende merkezde 775 konutun ihalesi yapıldığını belirten Yavuz, inşa edilen konutların bir kısmının bir ay içerisinde teslim edileceğini diğer kalıcı konutların en geç Nisan 2025’te teslim edileceğini açıkladı.

Darende’yi ziyaret eden Malatya Valisi Seddar Yavuz; Yukarıulupınar, Balaban, Karaoğuz, Darende merkez, Akçatoprak, Kılıçbağı’nda Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapımı devam eden deprem konutlarında incelemeler yaparak inşaatlarla ilgili bilgi aldı.

İNCELEMELERDE BULUNDU

Vali Yavuz, ilk olarak Darende Yukarıulupınar Mahallesi’nde yapımı süren 73 betonarme kırsal köy konutunda incelemelerde bulundu. Daha sonra, Balaban ve Karaoğuz mahallelerinde yapımı devam eden 137 çelik kırsal köy konutlarında incelemelerde bulundu.

Darende merkezde yapımı devam eden 256 TOKİ konut inşaat sahası ve 16 derslikli okul inşaatında incelemelerde bulunan Vali Yavuz, Günpınar Mahallesinde yapımı devam eden 35 betonarme kırsal köy konutlarında incelemelerde bulundu.

VALİDEN HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

Vali Seddar Yavuz, kırsal köy konutuna yerleşen depremzede Mustafa Uyanık ve ailesine misafir olarak, yeni evlerinin hayırlı olmasını diledi. Vali Yavuz, daha sonra Günpınar Mahallesindeki vatandaşlarla bir araya gelerek sorun ve taleplerini dinleyip sohbet etti.

Sohbetten sonra Akçatoprak Mahallesinde yapımı devam eden 14 çelik kırsal köy konutunda incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi alan Yavuz, Kılıçbağı mahallesinde yapımı devam eden 13 betonarme kırsal köy konutlarını inceledikten sonra bir basın açıklaması yaptı.

775 KONUT İHALESİ YAPILDI

Yapılan deprem konutlarının bir kısmının bir ay içinde teslim edileceğini açıklayan Vali Yavuz, “6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde evleri yıkılan ve ağır hasar alan vatandaşlarımıza en kısa sürede kalıcı konutlarını teslim etmek üzere Sayın Cumhurbaşkanımızın, bakanlarımızın ve devletimizin tüm imkanlarıyla sahadayız. Bu kapsamda şu ana kadar Darende merkezde 775 konutun ihalesini gerçekleştirdik. İnşa edilen konutların bir kısmını da bir ay içerisinde teslim etmiş olacağız. Diğerleriyle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. En geç Nisan 2025 tarihi itibariyle kalıcı konutları teslim etmiş olacağız” dedi.

İHTİYAÇ VE SORUNLAR TEKRAR DEĞERLENDİRİLECEK

Kırsal konutlarla ilgili de çalışmaların devam ettiğini vurgulayan Vali Yavuz, “Şu anda gördüğünüz gibi konutlarımız hazır, vatandaşlarımızın hizmetine verilecek durumda. Bugün tüm çalışmalarımızı bizatihi yerinde gördük. İhtiyaç ve sorunları tekrar değerlendireceğiz. Vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunma gayreti içinde bulunacağız. Vatandaşlarımız şundan emin olsun ki devletimiz bütün imkanlarını deprem bölgesine seferber etmiş durumda. O yüzden de kısa süre içerisinde kalıcı konutları, kalıcı iş yerlerini teslim ederek hayatı normalleştirmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

HIZLANMA TALİMATI VERİLDİ

Vali Seddar Yavuz, ilçede yapımı devam eden konut projelerini detaylı bir şekilde inceledikten sonra, çalışmaların hızlı ve titizlikle devam etmesi talimatını vererek Darende ziyaretini tamamladı.

Vali Yavuz’un TOKİ konutları ziyaretine Darende Kaymakamı Şeref Gülyer, Darende Belediye Başkanı Alican Bozkurt, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdür Vekili Cengiz Başer, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ali Altındal ve İl Afet ve Acil Durum Md. Yrd. Erdinç Ürkmez eşlik etti.