Teknik arıza UNUN olmaması mı?

AHMET ÇAKIR/DARENDE

Darende Belediye Fırını, vatandaşların ihtiyacına cevap veremiyor. Son günlerde saat 11’den sonra Darende Belediye fırının kapalı olması ve ekmeğin çok erken saatlerde bitmesi nedeniyle halk perişan oluyor.

Geçimini zar zor sağlayan halk, şu soruları merak ediyor: Belediye fırınındaki belirsizlik ne? Vatandaşlar belirli saatlerden sonra neden ekmek alamıyor? Un mu yok usta mı yok? Belediye açıkladığı sayıda ekmek üretmiyor mu? Un olmadığı için mi fırın belirsiz süre kapatıldı?

EKMEK ÜRETMEK İÇİN UN MU YOK?

Vatandaşlar, “Somun ekmek dışarıda 10 lira burada 5 lira olduğundan buraya ekmek almak için geliyoruz. Çok erken gelmemize rağmen ekmek erkenden bitti diyerek kapatıyorlar. Geçimimizi zar zor sağlıyoruz. Saat daha 11 olmamış ekmek yok, fırın kapalı. Ürettiğiniz ekmek, talebe karşılık veremiyorsa üretimi artırın. Daha önceki dönemde ekmek bu kadar az değildi. Darende Belediyesi, yoksul halkı hiç düşünmüyor. Un yoksa iş insanlarından para toplayıp un alalım. Dün, bu sorun yokken bugün neden var? Açıklama bekliyoruz” ifadelerini kullandılar.

SAATLERCE BEKLEYEN VATANDAŞA AÇIKLAMA YOK

Darende Belediye Fırınına giden ve saatlerce bekleyen vatandaşlar boş döndü. Fırın üzerinde herhangi bir açıklama yazmazken Darende Belediyesi tarafından yapılan duyuru şu şekilde: Belediyemiz bünyesinde hizmet veren "Darende Belediyesi Fırını" teknik arızadan ve bakım çalışmalarından dolayı kısa süreliğine ekmek üretimine ara vermiştir. Siz değerli hemşerilerimize daha kaliteli hizmet sunabilmek için gayret ediyor, anlayışınıza teşekkür ediyoruz. Saygılarımızla. Darende Belediyesi