Darende’de itfaiyeye yer yok!

AHMET ÇAKIR/DARENDE

Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı olan Darende İtfaiye Şefliğinin durumu içler acısı. 20 seneden beri göçebe hayatı yaşayan İtfaiye Şefliğinin kalacağı binası olmadığı için Darende Hayvan Pazarı’nda pazarda görevli olanların kalması için yapılan küçücük yerde hizmet vermeye çalışıyor.

2014 yılından bugüne kadar ilçe merkezinde İtfaiye binası olmadığı için Balaban’da bulunan Özel İdareden kalma binada itfaiye hizmet verdi. Ancak depremde Özel İdare binası yıkılınca İtfaiye Şefliği, Darende Hayvan Pazarına taşındı ve yaklaşık 17 aydır hayvan pazarında itfaiye personeli nöbet tutuyor.

20 SENEDİR ÇÖZÜM BEKLİYOR

Kurbanlık hayvanların içinde nöbet tutan itfaiyecileri gören Darendeliler duruma isyan ederek, “Hayatımızı bu adamlara teslim ediyoruz. Bir tarafta hayvan satılıyor bir tarafta itfaiye ekibi bekliyor. Bu manzara Büyükşehir’e yakışmıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, bu durumu çözebilir. Herkesin yardımına onlar koşuyor ama kimse onları görmüyor. Yaklaşık 20 yıldır bu sorun çözüm bekliyor. İtfaiye binasın ne zaman yapılacağını bilmek istiyoruz. Darendeliler zor şartlarda görevini yapmaya çalışan itfaiye personeline sahip çıkmalı” ifadelerini kullandılar.

TEMEL ATILDI SONRA İNŞAAT DURDURULDU

2018 yılında Nadir Mahallesine, itfaiye binasının temeli atıldı ama nedendir bilinmiyor inşaat durduruldu. İtfaiye araçlarındaki suyun buz tutmaması için kış aylarında bir esnaf sanayideki dükkanında itfaiye araçlarının kalmasına için veriyor böylece araçlardaki sular donmuyor. Yıllardır çözüm bekleyen sorun hiçbir zaman gündeme gelmediği gibi, itfaiyenin nereye taşınacağı ya da nerede hizmet vereceği belirsiz halde. Şimdi merak edilen bina ne zaman yapılacak? İnşaat neden durduruldu? İtfaiyeye ait bir binanın yapılması planlanıyor mu?