Dronlarla trafik düzenlenecek

AHMET ÇAKIR/DARENDE

Kurban Bayramı trafik tedbirleri Darende Kaymakamı Şeref Gülyer başkanlığında değerlendirildi. Trafik seyrinin yer araçları ve drone sağlanacağı belirtilen toplantıda; uyku ve yorgunluğa karşı kolluk birimlerinin denetimler yapacağı açıklandı.

YOĞUNLUK NEDENİYLE TEDBİR ALINDI

İlçede huzur ve güvenin tesis edilmesi için tüm kolluk birimlerinin sahada olacağını vurgulayan Kaymakam Gülyer, “İlçemizin D-300 devlet karayolu üzerinde olması ve transit güzergahında bulunması, bayram için memleketlerine giden-dönen vatandaşlarımızın oluşturacağı yoğunluklar nedeniyle mahalli tedbirler alındı. Vatandaşlarımız selamet içerisinde seyir sağlaması adına her türlü icrai tedbirler alınacaktır. Her türlü yer araçları ve drone ile trafik seyrinin düzeni sağlanacaktır” şeklinde konuştu.

YOLCULUĞUN SON 2 SAATİNE DİKKAT!

Uzun yolculuklarda her iki saatte bir 25-30 dakika kadar mola verilmesi gerektiğini belirten Kaymakam Gülyer, “Uykusuz olarak yola çıkılmamalı. Yola çıkmadan önce araç bakımları yaptırılmalı. EGM ve TÜİK verileri incelendiğinde yapılan kazaların çoğunluğu yolculuğun son 2 saatte gerçekleşiyor. Kurallara uyulduğu taktirde kazaların yüzde 90’ının önüne geçilebiliriz. 2023 verilerine göre ülkemizde gerçekleşen kazaların yüzde 88.9’unun sürücüden kaynaklı. Sevdiklerimize sağ salim varabilmek, bayramın bayram olması adına trafik kurallarına azami gayret gösterelim. Araç kontrolü, uyku ve yorgunluk baskısına karşı kolluk birimlerimizin gerekli bilgilendirme ve denetimleri yapacak” ifadelerini kullandı.

TOPLANTIYA KATILANLAR

Kaymakam Şeref Gülyer başkanlığında yapılan Kurban Bayramı Trafik Tedbirleri Toplantısına; İlçe Jandarma Komutanı Hüseyin Keser, İlçe Emniyet Müdürü Muhammed Şahin, Bölge Trafik istasyon Amiri Lutfi Bakoğlu katıldı.