Bu sergi görülmeye değer!

AHMET ÇAKIR/DARENDE

Hayat Boyu Öğrenme Haftası kapsamında Darende Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından binlerce eserin sergilendiği serginin açılışı yapıldı. Açılışı Kaymakam Şerif Gülyer, Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Apan, Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Levent Durukan, daire amirleri, okul müdürleri hep birlikte yaptı.

AYLARCA EMEK VERİLİYOR

Eserleri detaylı bir şekilde inceleyen ve eserlerle ilgili bilgi alan Darende Kaymakamı Şeref Gülyer, “Gerçekten birbirinden güzel eserler hazırlanmış. Halk eğitim merkezinde açılan kurslarda kursiyerlerimiz aylarca el emeği göz nuru ile birbirinden değerli eserleri üretiyor. Bu kadar güzel eserleri görmek bizleri mutlu ediyor. Bu serginin açılışında emeği geçenlere kursiyerlere, hocalarımıza ve halk eğitim merkezine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.  Kaymakam Gülyer’e kursiyerlerin yapmış olduğu Türk Bayrağı hediye edildi.

MALATYA GENELİ 4 BÜYÜK SERGİ AÇILDI

Tüm kursiyer, eğitmen ve ailelere teşekkür eden Darende Halk Eğitim Merkezi Müdürü Levent Durukan, “Halk eğitim merkezimizde yıl boyunca 100’ü aşkın kurs açıldı. 2 bini aşkın kursiyer bu kurslara devam etti. 7'den 70'e bütün öğrencilerimiz hemşerilerimiz yaşlı-genç-çocuk-erkek-kadın bu kurslardan istifade etti. Bu yıl 4 tane büyük sergi açtık. Yenice, Balaban’da ve Malatya il merkezinde son olarak da Darende Halk Eğitim Merkezinde toplam 4 adet kurs açılmıştır. Bu kurslar bir rehabilitasyon merkezi gibi hem eğitime yönelik hem de güzel sanatlara yönelik spora yönelik faaliyetler içermektedir” ifadelerini kullandı.

BU SERGİ GÖRMEYE DEĞER

Sergi alanının girişinde birbirinden başarılı karakalem çalışmaları ve yağlı boya çalışmaları merdivenler boyunca size eşlik ediyor. Üst katta ise yorgan, pike, yastık, iğne oyaları, boncuk işleri, dantel, bebek eşyaları, takılardan; kolye, bileklik, küpe, yüzük, anahtarlık, toka, piko, tepsi, kıyafetler, nevresim, mum, hediyelik eşya, hediyelik ahşap kutular, havlu, metal eşyalar, çanta ile geri dönüşümden yapılan eserler ve çok sayıda yaratıcı eser bulunuyor. Sergi 3 gün açık kalacak.

HALK EĞİTİMDE BULUNAN KURSLAR

Darende Halk Eğitim Merkezi, eğitim alanında çok sayıda kurs açarak bölgeye çok önemli hizmette bulunuyor. En başta Kur'an-ı Kerim, bilgisayar, İngilizce, Türkçe, matematik, okuma yazma, fotoğrafçılık ve resim kursları yer alıyor. Halk eğitim ayrıca tarım alanında ağaç budama, bahçecilik, sürü yönetimi, çobanlık, arıcılık, kurban kesimi, kasaplık gibi kurslar da açtı. Spor alanında ise okçuluk, voleybol, basketbol, futbol, masa tenisi, güreş, tekvando gibi kurslarımız da açıldı. Bunların yani sıra halk eğitim merkezinde açık lise ve ortaokulu dışarıdan bitirme hizmetleri de var. Diğer taraftan iş güvenliği, hijyen, ilk yardım, cenaze hizmetleri, biçki-dikiş, süsleme, ahşap boyama, resim, zeka oyunları, satranç gibi kurslar da halk eğitim bünyesinde açılan diğer kurslardan.