Ahmet Satılmış, baba yurdunda

AHMET ÇAKIR/DARENDE

Darendeli sanatçı Ahmet Satılmış ve İstanbul’da ikamet eden gönül elçisi Ali Güneş darendepostasi.com’u ziyaret etti.

İlçeye her fırsatta geldiğini belirten Ahmet Satılmış, “Yaklaşık 20 yıllık dostum arkadaşım Ahmet Çakır kardeşimizi ziyaret ederek hasret giderdik. Darendeli olmak, Malatyalı olmak bizler için ayrıcalıktır. Her fırsatta ilçeme gelerek dostlarımı ziyaret ediyorum. Her köşesi cennet kokan Darende, gurbetteyken daha çok özleniyor. darendepostasi.com aracılığıyla tüm dört dörtlük insanlara selamlarımı gönderiyorum” şeklinde konuştu.

İstanbul’da ikamet eden gönül elçisi Ali Güneş ise, “Her yaz olduğu gibi bu yaz da Darende’de kalmaya özen gösteriyorum. Darende ata yurdu; olmazsa olmazımız. Darendeli olmaktan gurur duyuyorum” dedi.

DARENDELİ HER ŞEYİN GÜZELİNE LAYIK

Ahmet Satılmış ve Ali Güneş’e ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden gazeteci Ahmet Çakır, “Darende sevdamız memleketimiz, ata toprağımız. Darendeliler her şeyin en güzeline layıklar. Güzel dostları ağırlamaktan mutlu oldum. Ahmet Satılmış kardeşimiz solistliğinin yanı sıra davul, bağlama, ney, zurna, cümbüş, ud hemen hemen her tür enstrümanı çalabilmesiyle farklı. Ayrıca bestekar kimliği çok çok önemli. Darendeli olarak kendisiyle gurur duyuyoruz. Ahmet Satılmış kardeşime, sanat hayatında başarılar diliyorum. Ali Abi de zaten Darendelinin ve çocukların abisi. Gerçek Darende sevdalısı. Biz kendisini çok seviyoruz” ifadelerini kullandı.